Кулинарни съвети

Съкращения, които може да срещнете в текста:

ч.ч. – чаена чаша  (1 ч.ч. = 240 мл.)
каф.ч. – кафена чашка
в.ч. – водна чаша
вин. ч. – винена чаша
с.л. – супена лъжица (1 с.л. = 15 мл. )
ч.л. – чаена лъжица (1 ч.л. = 5мл. )
кг. – килограм
гр. – грам
л. – литър
мл. – милилитър
мин. – минути
см. – сантиметра
мм. – милиметър
пак. – пакет

За повече информация: Кулинарни и практични съвети

Печене, температура и време:

Въпреки, че в повечето рецептите е дадена температурата и времето за печене е възможно, за вас те да са различни в зависимост от особеностите на фурната ви! Всеки модел (всяка фурна) има такива, освен тези дали работи на газ, на ток или с горещ въздух.  С времето и опита ще ви бъде по-лесно сами да преценявате.

В рецептите си посочвам температурата при която аз съм пекла, и това какви опции на фурната съм използвала – включен горен и долен реотан, вентилатор, грил и т.н. Често посочвам и времето на печене, което е свързано с обема на печивата. Ако не сте ползвали тава с големина, каквато се препоръчва в рецептата или сте направили бисквитите с различна големина, времето за печене ще е различно.

  • Много Слаба фурна – 100 до 120°С
  • Слаба фурна – 150-160°С
  • Умерена фурна – 170-180°С
  • Умерено-силна фурна – 180-200°С
  • Силна Фурна – 200-220°С
  • Много силна фурна (грил) – 220-250°С

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s