Супа от тиква и праз

zucaaa_porro

Продукти

2 стръка праз
1 голяма ч.ч.нарязана на кубчета тиква
3-4 скилидки чесън,нарязани на тънки филийки
1 ч.л.сух розмарин
30г масло
2с.л. олио
1 кубче пилешки бульон
2 с.л.царевично брашно за качамак
1 с.л.бяло брашно
1 ч.л.куркума или малко шафран
1 с.л.маринован зелен пипер
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Нарежете праза на ситно и го задушете в мазнината. Прибавете кубчето бульон и двата вида брашно. Направете светла запръжка и разредете с гореща вода до желаната от вас плътност.Подправете с подправките,овкусете със сол и пипер и оставете супата да покъкри на бавен огън 10-15 мин.

* Сипете тиквата,черения пипер и чесъна.Гответе още малко докато тиквата леко поомекне.Не я преварявайте,нека остане леко твърда.Ако е необходимо прибавете още вода. Поднесете супата гореща с малко лимонов сок. Да ви е сладко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s