Супа от печени домати

supa_domati1

Продукти

1 тава печени домати
1 голям морков
1 резен  целина – глава
1 стрък розмарин
1 кубче зеленчуков бульон
2 с.л.зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. нишесте
вода
2 яйца

Приготвяне

* В тенджера сложете моркова, розмарина и целината заедно със зехтина, кубчето бульон и малко вода. Сварете ги до омекване. Отстранете люспите от изпечените домати и ги сипете в супата. Варете още 5 минути, отстранете розмарина и пасирайте. Подправете със сол и пипер и сгъстете с нишестето, разтворено в малко студена вода.

* Разбийте яйцата с вилица. Сложете супата отново да кипне. Излейте в нея яйцата на много тънка струйка като разбърквате леко. Може да ги излеете и през цедка за по-удобно.

* Сервирайте  супата леко топла или дори студена. Може да засилите аромата и с още малко чесън. Да ви е сладко!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s