Кокосов крем с ягоди

strawberry_ cream

Продукти

500 г ягоди
2 с.л. Амарето
200 г натрошени амарети или ореховки

200 г  неподсладено кокосово мляко
200 г маскарпоне
2 яйца
150 г пудра захар
1 ванилия
10 г желатин на прах  ( 1 пакетче  )

Приготвяне

* Почистете ягодите и нарежете половината от  тях на кубчета. Мариновайте ги с  амарето и ги оставете да престоят  5 минути. Останалите ягоди нарежете на филийки.

* Разбийте жълтъците с половината  захарт на водна баня за да се темперират, в  случай, че се притеснявате да ги консумирате сурови. Добавете ги към  маскарпонето, сипете ванилията и разбийте на гладък  крем. Сипете кокосовото мляко и отново разбъркайте.

* Разбийте белтъците на сняг. Постепенно прибавете останалата захар  като продължите да разбивате докато получите плътен  стегнат  крем.

* Към маскарпонето прибавете разбитите белтъци, а накрая и желатина разтворен  на водна баня в  малко вода. Разбъркайте всичко много добре.

* За да подредите крема на дъното на чашите сложете по 1 с.л. от  маринованите ягоди. Спете крем и  покрийте с пласт  от  натрошените амарети. Върху тях подредете ягодови резенчета като ги подпрете по стените на чашата. Напълнете с  крем  догоре и завършете с ягоди. Не съм  уточнила за колко чаши са продуктите, тъй като всеки разполага с различни съдове като вместимост и форма, но от  това количество ще получите поне 8 прекрасни крема. Да ви е сладко!

Още идеи:  Крем с Рикота и череши, Троен крем 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s