Кошнички от парено тесто

_DSC08175Продукти
250 мл вода
80 г масло
150 г брашно
на върха на чаена лъжичка сол
на върха на чаена лъжичка захар
4 яйца

Приготвяне
* Кипнете в тенджерка водата, маслото, захарта и солта. Сипете наведнъж брашното и бъркайте енергично докато получите гладка и мека топка тесто. Оставете го за 15 минути да се охлади и прибавете едно по едно яйцата като бъркате с миксер (ползвайте само бъркалките за тежки теста) или кухненски робот.

* Намажете добре с масло леглата на тавичка за мъфини. Във всяко сипете по 1 лъжичка от тестото и размажете с пръст по дъното и стените на тънък слой.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете кошничките до зачервяване. Ако сложите по-дебел слой тесто ще получите по-високи кошнички. Ето и готовият изпечен вариант.

DSC08303  _DSC08255

* Напълнете ги с пълнежи по ваше желание – солени или сладки. Ако ползвате кошничките само за солен пълнеж може да замените водата в тестото с равни части бяло вино и вода. Тестото можете да съхранявате няколко дена в хладилника. Надявам се, че ви допадна идеята. Да ви е сладко!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s