Спаначени бисквити


spanak_rulo3-d

Продукти
300 г спанак
1/4 ч.л.индийско орехче
2 скилидки чесън
2 с.л.копър
4 белтъка
2 с.л.нишесте
сол на вкус

200 г краве сирене
1-2 с.л.кисело мляко
200 г пушен бекон

Приготвяне

* Почистете спанака, измийте го и го задушете за кратко. Отцедете го добре и го оставете да се охлади. Сложете спанака, чесъна и копъра в купа. Пасирайте на гладък  крем и подправете със сол и индийско орехче.

* Разбийте на сняг белтъците с щипка сол. Внимателно ги прибавете към  спаначената смес като ги редувате с нишестето. Сипете тестото в  правоъгълна тава, покрита с  хартия за печене и загладете с нож. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за около 8-10 минути. Оставете блата да изтине, след което го навийте на руло заедно с хартията за да приеме форма.

* Разбийте сиренето с  пасатор на гладък  крем. Добавете кисело мляко за да разредите докато получите смес, подходяща за намазване.

* Развийте спаначения блат и махнете хартията. Намажете с  крема от  сирене и наредете бекона, нарязан  на тънки филийки

* Завийте на стегнато руло и завийте в  алуминиево фолио. Охладете във фризер поне 20 минути преди да нарежете рулото. Може да го съхранявате дълбоко замразено за дълго време и да размразите преди поднасяне.

spanak_rulo5  spanak_rulo1

 

spanak_rulo2  spanak_rulo4

* Нарежете рулото на тънки кръгове и сервирайте със свежа салата и студено бяло вино. Наздраве!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s